Press "Enter" to skip to content

Zece întrebări care îmi trec prin minte

Este luni, adică tot week-end după mine. Prin minte îmi trec tot felul de întrebări legate de existenţialism aflate în directă legătură cu chintesenţa omenirii. Adică nimic.

-1898871. De ce să oferi unei blonde o maşină? Problema se măreşte când ele devin două. Adică, trebuie să ai ceva tupeu să îi pui carnetul în mână (ho, nu e valabil pentru toate) şi, eventual, să o laşi să-şi conducă prietenele speciale spre distracţii. Alea sunt alte fiinţe gingaşe cu tupeu dacă se urcă la volan cu individa. Totuşi, de ce o maşină? Ia-i un telefon, e mai puţin periculoasă, măcar nu omoară pe nimeni (asta în cazul în care nu îl foloseşte sub alte forme decât cele pentru care a fost creat).

2. De ce toţi rupţii în fund vor maşini cu mulţi cai putere, dom’le, sub capotă? Ce poţi să faci cu o herghelie în România? Ai străzi? A, mai ieşi prin afara şi simţi nevoie să bagi un 200 km/h că te grăbeşti să ajungi în Spania. Corect, pierzi recolta.

pista13. De ce avem piste pentru biciclişti? Cei care le-au inventat aveau impresia că suntem atât de retardaţi încât nu o să le facem loc să treacă? Şi acum dacă are pistă şi tot mă pun în faţă, ce a rezolvat? Bicicliştii simţeau că sunt cumva nedreptăţiţi şi doar în momentul în care pista era desenată uitau de toate problemele de zi cu zi? Nu frate, are prioritate…

pista_biciclete_05887700Cea mai mare tâmpenie. Conducerea ţării nu ştia cum să mai sugă ceva bani publici şi i-a găsit pe ăştia să se folosească de ei. Să nu mai vorbim de faptul că unele sunt absolut cretin gândite şi plasate, dar (a se citi cu ironie) în cele din urmă nevoile cetăţeanului au fost ascultate şi rezolvate.

4. De ce emite încă Taraf TV?

5. Cum naiba să fii toată viaţa un împingător de rahat? Ştiţi voi, gândacul de bălegar? Ce viaţă de că**t. Se aplică şi în cazul multor oameni.

6. De ce vor femeile sâni uriaşi (nu normali, pur si simplu enormi)? Majoritatea bărbaţilor nu au nevoie de aşa ceva, doar în cazul în care crescut fiind la ţară, simţeau nevoia să mai atingă un uger pentru a-l mulge şi a nu uita de unde au plecat în viaţă.

7. De ce persoane scârboase, precum Bianca Draguşanu, Oana Zăvoranu, tot felul de neadaptati, ori transexuali, homosexuali şi lista poate continua, sunt numite vedete? Ce naiba fac atât de frumos cu viaţa lor, în afara de scandaluri şi să arate nivelul, prostituţiei, homosexualităţii, cum o ia în dos, cât de mult practică ce îi place, cum să facă să îl urmeze şi alţii, etc? Ce idoli mai au copiii din ziua de azi?

8. De unde vin toţi specialiştii din revistele de doi, respectiv trei, lei care dau sfaturi în legătură cu orice, şi mai sunt şi penibile (6 reguli pentru a concepe un copil, 10 lucruri pe care să nu le spui unui copil, etc). Părinţii noştri nu aveau aşa când erau tineri şi tot am avut o copilărie frumoasă. Cineva şi-a dat seama că suntem mai neajutoraţi şi avem nevoie de o îndrumare? De o iluminare?

9. De ce să asculţi dimineaţa horoscopul, sperând că ziua ta va fi exact aşa cum spune o bezmetică la TV? Cine ştie ce porcărie îţi bagă în cap şi vei ajunge la o ceartă cu partenerul pentru că aia ţi-a spus că ar trebui să ai grija fiindcă s-ar putea să aibă o aventură. Faptul că vei semna acte sau că vei pleca într-o călătorie deja te pune pe gânduri grav. Trăiască spiritul horoscopului.

10. Există dicţionar de vise. De ce oare? Adică, eu visez ceva noaptea şi în lumea aceasta trăiesc oameni gata să-mi dea definiţia visului. Superb. Oare cum şi-au dat seama? Au trăit totul pe pielea lor, după spusele altora, din bătrâni? Dacă visez un bălegar de vis, apoi citesc şi văd că viaţa îmi va fi pusă la încercare, în primul rând mă voi pune în gardă să nu mă ia pericolul pe neaşteptate. Sunt un mic neclarvăzător sau clarnevăzător ? (dioptrii -0,75 distanţă, ar putea fi o problemă să nu văd numărul maşinii din staţia de RATB, voi întârzia la muncă, şeful se va supăra, automat viaţa îmi va fi pusă în primejdie fiind ameninţată cu şomajului).

3 Comments

 1. Temătoru Nicu Temătoru Nicu 28.01.2013

  Nu te obligă nimeni să citești presa mondenă și alte că**turi, există cărți și sute de publicații din care chiar ai ceva de învățat. Și, după cum observ că ai făcut cunoștință cu toate, nu-ți plac și totuși scrii despre ele, pot să spun mult mai multe despre tine decât crezi.

  • Egocentric Egocentric 29.01.2013

   Oare numai in presa mondena ii vezi? Ai incercat sa deschizi televizorul de curand si sa nu dai de multi dintre cei enumerati? Vezi tu, tocmai de aceea incerc sa ma uit cat mai putin la TV, cat despre presa de care vorbesti, nu o citesc. Singurele ziare pe care le mai rasfoiesc sunt Jurnalul National si Catavencu, din cate stiu, nu sunt mondene. Citesc si carti, dar nu pot sa stau toata viata cu nasul intr-o carte si sa ma deconectez total de la realitate, pana la urma asta este lumea in care traim, chit ca accepti, chit ca nu.

 2. Alin Ropan 23 Alin Ropan 23 11.02.2013

  Bai frate, suntem in 2013, tu inca nu pricepi ?? Ca traim in CEAI MAI DISTRUSA TARA DE PE PLANETA ?! Serios, ce nu intelegeti ?? PROSTIA SI INCULTURA este raspunsul !

Leave a Reply

%d bloggers like this: