Press "Enter" to skip to content

Umilință pentru ajutoare

Eram la muncă, azi, când la Tv dădeau o știre cum că peste 400 de oameni stăteau la coadă ca să primească ajutoare de la U.E. Nimic deosebit până aici. Numai că acei oameni, sărmani că doar nu se duceau să primească pentru că au prea mult acasă, devin niște animale și uită pentru ce au venit de fapt. Mai aveau puțin și se sfâșiau unii pe alții. Țipau, urlau și se îmbrânceau de parcă ar fi vrut să îl omoare pe cel de lângă numa’ numa’ să nu mai apuce un bon. Trist.

Alții mai disperați au ajuns de la 3 dimineața ca să fie siguri că apucă ceva. Ce primeau mă? Un pachet ce conține 11 alimente de bază, printre care făină, zahăr sau paste făinoase. Sunt sigur că sunt de mare ajutor multor oameni și ei au stat acolo pentru a avea siguranța de a trece peste o iarnă dificilă.

Problema e că mereu uită pentru ce s-au dus. La fel și când mai se dau două sau trei sarmale la o biserică. Suntem oameni credincioși dar când vine vorba de mâncare dăm dracului totul. Ei bine, asta e dovada că lipsește cu desăvârșire orgoliul și mândria de a fi om. Ne mânjim cu rahat și nici măcar nu ne pasă.

Să nu uităm că peste numai câteva zile urmează să se dea și uleiul. Altă rundă de înghesuieli și înjurături. Altă rundă de rușine.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=11qm8oS52kc]

Azi e și ziua internațională a bărbatului, bucurați-vă. Cine și-a adus aminte de ziua asta? Dacă noi uităm de 1 martie sau de 8 se lasă cu scandal 🙂

One Comment

  1. cronicas cronicas 20.11.2012

    mentalitatea ne tine pe noi in loc.

Leave a Reply

%d bloggers like this: