Press "Enter" to skip to content

Sărbători

Până pe 25 decembrie, sincer, habar nu aveam ca este iarnă. Şi pe bună dreptate. Dacă nu vedeam afişul cu Ştefan Bănică şi Hruşcă, în timp ce jucam fotbal în mânecă scurtă, nici nu aş fi bănuit. Realizez cât de penibili sunt oamenii de genul ăstora? Spuneau unii că peste nuştiucâţiani or să avem doar două anotimpuri, în loc de patru. Mie unul mi-ar plăcea să nu mai fie iarna. Jur că Fane ar fi indus în eroare grav şi nu ar mai şti când să-şi înceapă colindele.

Apropo de iarnă, stai că vine vijelia acum. Să vezi câţi rămân blocaţi prin zăpadă. La dracu, se întâmplă în fiecare an. La fel cum în fiecare an Singur acasă este la tv. La ştiri se anunţă: Nu încercaţi să părăsiţi domiciliul şi aşteptaţi până vremea îşi revine. Riscaţi să rămâneţi înzăpeziţi. Da cine e prost să asculte? Tot timpul apare câte un Bruce Willis care crede că o mică zăpezică de câţiva metri nu are cum să-l oprească pe el.


 

Mai e o chestie pe care nu o înţeleg. Împărţitul. Ştii, momentul ăla în care mama şi bunica se trezesc la 6 dimineaţa doar ca să ducă o farfurie unei vecine? Cred că i-am spus mamei de miliarde de ori că dacă vrea să împartă ceva, să dea naiba unor străini, eventual de pe stradă, care chiar au nevoie. Nu să împartă unora care deja au şi care, mai mult decât atât, or să ne dea nouă înapoi. Joaca asta e ca la loto. Niciodată nu o să ştii ce primeşti. De fapt, nici nu-mi place să mă joc chestia asta. Întotdeauna trebuie să dau ceva bun, de calitate, dar rareori primesc ceva care chiar să merite. Aşa că revin, mai bine dau unor străini, care nu au, şi fără să primesc nimic înapoi.

 

2 Comments

  1. dumi dumi 29.12.2014

    Ce vrei, asa sunt la noi sarbatorite sarbatorile :), Hrusca, drumuri acoperite cu zapada si impartituri (motiv de critica culinara a vecinelor).

Leave a Reply

%d bloggers like this: