Press "Enter" to skip to content

Românul nu știe să sărbătorească

Nu e așa că-ți plac sărbătorile de iarnă? Normal că-ți plac. Este momentul acela în care poti să bagi ca spartu-n tine de toate si să te juri, de fiecare dată, că după această perioadă o să ții un regim, că te faci vegetarian sau că luna ianuarie te va prinde la sală pentru a da jos șunca proaspăt achiziționată. Oricum, cine te mai crede?

După cum spuneam, este cea mai bună ocazie, in mintea unora, să se îndoape cu tot ce văd pe masă. Nu știu de ce românul este atât de disperat ca de sărbători, în loc să se bucure de faptul că-și vede rudele pe care nu le-a mai întâlnit de n luni/ani, preferă să bage-n el până la refuz. Mentalitatea asta tâmpită cum că lasă mamă să avem pe masă ca nu cumva să aibă cineva nevoie de ceva și să nu avem, îți dai seama că ne facem de râs? Așa este, preferă să-și dea chiar și ultimul ban doar să nu se facă de râs. Mai contează că după o să mănânce resturile de la revelion pentru încă două săptămâni așteptând cu nerăbdare salariul?

Și iată masa de Crăciun, îmbelșugată, frumoasă, iar in jurul ei se află diferiți membri ai familiei. Este o seară minunată alături de cei dragi, nu? Asta până când cel mai dolofan dintre ei mănâncă de parcă nu mai văzuse carne de foarte mult timp. Nici măcar nu mestecă bine. Nu are răbdare din cauza poftei. Bagă după aperitiv un alt aperitiv, de data aceasta, cald, apoi bagă felul doi, sarmale și friptură. Preferata lui este cea de porc. O înghite aproape pe nemestecate, iar în același timp se gândește la desert. Oare cum arată, oare ce este, oare e destul de mult, oare-mi dă și la pachet? Sunt simple întrebări care-i vin în minte. Nici măcar nu-i mai aude pe ceilalți de la masă când îl întreabă ceva. Totuși, o bucata din cele peste 500 pe care le-a halit la repezeală i s-a blocat în gât. S-a învinețit la față, așa ți-ai dat seama că nu mai poate respira. Chemi salvarea în ziua de Crăciun și ajungeți la cel mai apropiat spital. Între timp își mai revine. Acolo mai întâlniți pe alții cu toxiinfecție alimentară și chiar o vezi pe una stând într-un colț cu ochiul vânăt. Credeai că o să fie numai dolofanul tău cu probleme, nu? Ei bine, surpriză! În perioada aceasta în care peste tot auzi că trebuie să fim cu toții mai buni, solicitările serviciului de ambulanță se măresc cu peste jumătate față de o perioadă obișnuită. Cu ce? Păi, evident, cu toxiinfecți alimentare și agresiuni fizice.

În aceste zile de sărbătoare, românul își uită limitele și ajunge să fie plimbat cu mașini cu girofar din diferite motive. De ce oare nu știm să sărbătorim decât îndopându-ne cu mâncare până la refuz și caftindu-ne între noi după un pahar în plus?

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: