Press "Enter" to skip to content

Rating făcut cu prostie

Îmi place să mă uit la televizor. Îmi place să mă uit la el așa cum îi place unui bărbat să meargă la curve. Schimb canalele într-o veselie pentru că niciodată nu știu peste ce o să dau pe următorul program și asta îmi produce excitație. Ajung la ultimul canal și o iau iar de la capăt pentru că între timp, cât am mutat eu, cine știe ce s-a mai întâmplat. Greu găsesc ceva care să-mi placă pe bune și de multe ori termin oprind la Antena 3, Discovery, National Geo ori vreun canal de filme. Totuși, printre preferatele mele sunt știrile de la Kanal D, știrile fatale. Nu rezist mai mult de 5 minute la ele dar de fiecare dată ma distrez copios așteptând comentariile stupide ale lui Christian Sabah. Sunt penibile, nu are nimeni nevoie de ele, totuși face pe jurnalistul comentator. La Mireasă pentru fiul meu nu mă uit când sunt la masă pentru că s-ar putea să uplu farfuria la loc.

Românii stau în mare parte a timpului liber în fața televizorului. Pentru că nu au nici bani să iasă afara din casă și au și o lene imbecilă în ei. Automat, cea mai bună decizie e să facă rating posturilor de televiziune ce transmit fiecare cate un căcat învelit ba în nucă de cocos, ba în caramel ori în altă aromă pentru a atrage cât mai multe muște. Este foarte important să aibe parte de circ la Tv, cu animale bine dresate, pentru că dacă nu au o pâine în stomac, măcar să vadă ce mai face curul vecinului. Dacă este epilat sau nu. Este maxim de important să știe dacă are păr sau nu. Somnul nu mai poate fi la fel de plăcut noaptea și intervine apoi coșmarul.

Acum câțiva ani erau emisiunile acelea lacrimogene, Din Dragoste, Iartă-ma, Surprize, surprize, dar cum rețeta ratingului a fost descoperită ele au continuat cu Dansez pentru tine, X factorMaster Chef, Mireasă pentru fiul meu, Happy Hour, Acces Direct. Și asta pentru că românul este mai captivat de aceste emisiuni grotești decât de cele de cultură.

Ne place să gustăm subiectele care au din abundență prostie și doze mari de cretinism. Ne țin în fața televizorului știrile de prost gust de la ora cinci care sunt foarte urmărite de amatorii de senzationala lume rurală românească. Să nu uitam totuși de telenovele pentru că ele reprezintă un bun înlocuitor pentru viața mizeră a multor românce. Multe femei își găsesc refugiul în lumea poveștilor de pe micul ecran din cauza îmbătrânirii premature și a vieții plină de griji pe care o duc alături de soții ce le ignoră din ce în ce mai mult.

Domnu’ Dan Diaconescu are numai subiecte incendiare pe care le scoate exact cum clisma ajută curul să evacueze căcatul nedorit. Așa face și el rost de știri senzaționale. Mi-e silă la propriu. Se pare că ne scufundăm în penibil și vinovat nu este cel care produce mizeria, ci cel care o consumă. Pentru că ei produc ceea ce se cere.

După tot tămbălăul ăsta îmi dau seama.

1. Prima greșeală a fost că am pornit televizorul.

2. A doua să dau pe posturi românești.

3. A treia, evident, că mă așteptam să găsesc ceva vizionabil.

Mereu dau de aceleași căcaturi, diferit ambalate, și niciodată nu mă învăț minte. Ma minunez de parcă am lipsit în ultimii zece ani de pe planeta asta și acum e prima dată când văd așa ceva.

Așa că să nu ne mai întrebăm de ce au atâta succes televiziuni ca OTv, B1 Tv, Kanal D, Taraf, etc. Ar trebui să știm că ei doar servesc ceea ce publicul cere. Românii nu au televiziuni pe care să le merite, ci exact pe cele pe care sunt în stare să le înțeleagă. Publicul e prost și ei nu îl pot hrăni decât cu prostii pe măsura acestuia.

2 Comments

  1. Toby Toby 14.11.2012

    Eu am gasit o solutie simpla si eficace.De vreo 7 ani deschid televizorul doar pentru a vedea cate un meci.De fapt asta faceam pana de curand caci acum prefer sa vad un meci de fotbal in streaming de pe ESPN sau AlJazeera pentru calitatea mult superioara a comentariului.Am mai incercat vara asta sa urmaresc cate o dezbatere politica dar intre antena 3 si b1 tv mi-am dat seama ca sunt cam acelasi lucru.

    • Egocentric Egocentric 14.11.2012

      La fel. Cand mai e un meci bun atunci ma mai uit. Mai ma uit pe Antena 3 dar deja parca m-au obosit cu campania lor anti Basescu. Si eu il urasc pe infectul ala dar ei exagereaza uneori. Cred ca o sa apelez si eu la streaming in curand.

Leave a Reply

%d bloggers like this: