Press "Enter" to skip to content

Profa’ şpăgară

Aud la TV, de când trei leşinaţi cu telefoane au înregistrat o bolnavă psihică pentru că le cerea şpagă la o şcoală, că ies la iveală alte cazuri ca astea. Păi băi nene, ori suntem tâmpiţi, ori orbi, ori am trăit pe altă planetă până acum şi brusc am poposit pe Terra. Lucrurile astea sunt de când lumea şi pământul. Vai ce au descoperit ei, că profesorii cer bani pentru fondul clasei sau al şcolii, că elevii înjură profesori, că profesorii jignesc la rândul lor elevii, că există violenţe între elevi. Hai că am fost şi şocat…

Cei care chiar sunt şocaţi, ori nu au fost în şcoală niciodată, ori au învăţat acasă, ori sunt demenţi. Păi TOATĂ lumea ştie ce se întâmplă în şcoli. Copii bătuţi de alţii mai şmecheri, în general de ţigani, supuşi la umilinţe, profesori care cer elevilor fel şi fel de favoruri, dar îi şi roagă să fie tăcuţi, să rămână între ei, ba o sticlă de vin, ba de ţuică, elevi care fumează în băile şcolilor şi nu numai tutun sau să nu mai vorbesc chiar de sex între ei pe unde apucă.

Este mai simplu să punem mâna la ochi şi să ne facem că nu vedem sau că nu ştim. Apoi apărem la televizor şi declarăm că Vai, dar noi nu ştiam de aşa ceva… Crede-mă, toate lucrurile astea  se ştiu, se cunosc, numai că nimeni nu a vorbit aşa deschis şi public până acum. Se ştie că profesorii adună bani pentru fel şi fel de treburi care trebuie făcute prin clasă sau că cer favoruri. Spre exemplu învăţătoarea surorii mele îi cere mamei să-i facă pedichiura sau să-i dea 200 RON ca să stea cu copilul şi să-l ajute la teme la afterschool. Ce crezi, că mie nu-mi spunea diriginta că dacă nu aduc banii pentru fondul clasei sau al şcolii nu-mi semnează CEC-ul? Ba îmi spunea. Şi? Aduceam, normal că aduceam. Era la modă să şantajezi copiii. Aduceam fondul clasei 12,5 lei şi primeam de la CEC 24 de lei. Făceam afacere, ce mai.

Profesoara aia pe jumătate cheală, cu impresii de mare doamnă, care cerşeşte bani părinţilor, a avut ghinionul să fie înregistrată, atâta tot. Nu e nici prima, nici ultima şi nici singura care face asta. Să o dea dracului afară pe ea şi pe toţi pe care-i mai prind că acţionează-n felul acesta şi gata. Oricum profesorii au găsit altă metodă să strângă bani. Numesc un părinte să o facă pentru a spune că acel colectiv de părinţi au dorit să strângă pentru copiii lor. Ea nu se atinge de niciun ban şi voila, a scăpat.

Oricum, venind vorba de părinţi, sunt unii tâmpiţi rău. Zice tuta de la catedră că trebuie să strângem bani şi unii dintre ei sar că normal, să dăm toţ bani. Dacă ar tăcea dracului din gură şi nu ar da nimeni nu s-ar mai face atâta vâlvătaie. Dar na, unii vor ca odraslele lor să fie mângâiate de scârboase pe frunte pe bani. Dobitoci!

Şcoala este gratuită? În niciun caz. Cine spune asta ori nu gândeşte, ori nu are copii încă la şcoală, ori nu a făcut niciodată şcoala. Să nu mai spun că părinţii ăia, săraci sau nesimţiţi, cum a spus inteligenta, au avut o răbdare de fier. Păi să fi fost în locul unuia, cu siguranţă i-aş fi spus câteva să o doară şi, în cel mai rău caz, îi trăgeam un şut în cur, pe puţin. Păi să vină o târâtură să jignească în felul acela mi se pare de-a dreptul demn de-o vomă, pe doamna profesoară, evident. Mi-e silă!

2 Comments

  1. Viorel Zetu Viorel Zetu 18.01.2014

    Cretinismele astea se intampla din cauza noastra a parintilor. Daca parintii ar avea sange in ei, ar lua atitudine am avea si noi un invatamant mai de doamne ajuta. Bineinteles ca sunt o gramada de profi nesimtiti care numai banii ii intereseaza, dar nu putem sa-i punem pe toti in aceeasi oala.

  2. Magda.50 Magda.50 20.01.2014

    IPOCRIZIA = “sport” national…de “performanta” la…romani =)) Si cine sa ia “masuri”!? “Acei” parlamentari care si-ai CUMPARAT diplomele de licenta la…”particulare”…”Universitati” particulare =)) SIGUR “problema” va fi…rezolvata!! =)) Mi-e sila si lehamite…merg sa iau un antivomitiv!! 🙁

Leave a Reply

%d bloggers like this: