Press "Enter" to skip to content

Primii paşi către maturizare – Bărbaţii (2)

În ultimul meu articol, vorbeam despre femei şi maturizare. Ei bine, dumi m-a cam provocat să fac unul şi despre bărbaţi. Uite ce spune:

dumi


Bun, să începem. Părinţii care au băieţi pot să se declare din start bucuroşi. Nu pentru că aceştia ar fi mai normali, ordonaţi, conştincioşi sau mai manieraţi. Asta în niciun caz. Băieţii iau viaţa în piept de mici, învaţă singuri cât de dificilă este şi mizează pe aceste lecţii atunci când ies în lume. O să vedeţii asta mai târziu.

1. Primul contact cu realitatea. Dacă în cazul fetelor spuneam că de aici începe un amplu proiect de dezvoltare, ei bine, la băieţi lucrurile stau cu totul şi cu totul diferit.Pe scurt, nu începe nimic. Ei doar există şi atât. Se bucură de viaţă, atât cât conştientizează. Oarecum, la nivel psihologic, sunt cumva conştienţi de greutăţile care vor urma peste, eu ştiu, 15 ani de acum. Vine vremea pentru prima zi de grădi’. Fetiţele simpatice, încă virgine unele dintre ele, nu-i atrag încă atenţia. Nu ştie că ele au ceva, acolo jos, de care va depinde de tot restul vieţii sale. Lasă-l să se bucure de viaţă, cât încă mai este în mâinile sale. Este prietenos cu unii băieţi, împarte jucăriile şi chiar pară să lege amiciţii serioase. Chiar dacă ia o palmă peste meclă pentru că nu ştie să deseneze ca toţi ceilalţi nu face altceva decât să-l ambiţioneze şi să facă tot posibilul să fie primul în toate. Totuşi, încă stă lipit cu fruntea de geam şi plânge în hohote atunci când mă-sa pleacă şi-l lasă la grădiniţă. Este încă mic. Apropo, apar şi primele biluţe din muci, moment care va rămâne în istorie ca primul lucru creat de el. În timp, începe să adune toate biluţele, mai mici sau mai mari, mai verzi sau mai negre, într-o cutiuţă. Anii trec rapid pe lângă el şi nici nu-şi dă seama cât vor conta mai târziu…

2. Mustăcioara. Clasa a 5-a vine rapid. Plânge împreună cu fetele la despărţirea de învăţătoarea care i-a dat o palmă în prima zi de şcoală pentru că îi căzuse răţuşca din piept. Plânge pentru că-şi dă seama cât este de bucuros că nu o să o mai vadă niciodată şi că stârpitura merită hărţuită de un grup de negrotei, şi aici nu mă refer la ţigani, ci chiar la un grup de negrotei care fumează marijuana în timp ce ascultă un rap tâmpit într-o dacie 1310. Profesori noi, o dirigintă cam handicapată, de matematică eventual şi lucrurile par să evolueze. Are parte de prima erecţie conştientă, pare că-i apare primul floc sub nas, motiv de sărbătoare, şi încep să-i placă fetele mai mult decât îi plăceau până acum. Ba chiar are, aşa, nişte senzaţii atunci când le vede. Încă nu şi le poate explica.

3. Îmbărbătarea. Clasa a 8-a este aici deja. Fetele din clasa lui, ba chiar şi cele din liceu, au crescut. Le dă primul sfârc, le creşte prima ţâţă, urmând şi a doua, iar el nu înţelege de ce ele se uită după băieţi mai mari şi pe el nu dau niciun scuipat. Poate să fie mustaţa pe care nu a ras-o până acum de frică să nu se irite? De aceea, la îndemnul mamei o să folosească ceara. Începe, timid, să se bage în seamă cu fetele. Le scuipa cu biluţe de hârtie printr-un tub de pix în speranţa că le va atrage atenţia. Nimic. Începe să treacă de mai multe ori prin faţa clasei fetei care i-a atras atenţia, în speranţa că şi ea crede în dragoste la prima vedere. Nimic. Există acest moment în viaţă când de supărare începe să dea palme la cur fetelor şi să le ridice fustiţele. Nu că ar vedea ceva, dar să vadă şi târâturile că are curaj. Primeşte o altă palmă peste faţă, ba chiar este înjurat de mamă. Nu înţelege ce au toţi cu faţa lui. Ceva mai târziu, când întrece limita, primeşte chiar şi un genunchi în coaie. Viaţa este, într-adevăr, grea. Exact aşa cum spuneam la început.

4. Rebelul. Liceul este ca o renaştere. A scăpat de profa idioată care a vrut să-l lase corigent la desen, de diriga care cerea fondul clasei exact cum o nimfomană cere pulă şi de fata care i-a dat un genunchi in coaie, moment memorabil pentru că este prima durere pe care o simţea din partea unei fete. Aici lucrurile se schimbă, nu mai are mustăcioară, deja îi apare şi primul floc pe coi, are buletin, deci este bărbat, iar în consecinţă primeşte amendă în RATB. Simte nevoia să colecţioneze căcaturi, adună dopuri de sticlă, cheiţele de la dozele de Pepsi şi multe altele, pe care mă-sa o să le arunce într-o bună zi. Are un prieten, ceva mai prost ca el, începe să chiulească pentru prima dată. A fost primul moment în care a săvârşit o ilegalitate. Se simte vinovat, dar şi bad boy în acelaşi timp. Aici, matematica îl urmăreşte din nou. Dă peste un profesor dubiuos, căruia nu-i place de Adrian Mutu şi spune că nu are ce căuta în echipa naţională de fotbal. Eroul nostru are altă părere şi primete şi primul pumn în stomac de la dirigintele său, profesorul de mate. Se simte norocos, alţii au căpătat un scaun pe spinare. Anii trec şi vine bacul. Evident că învaţă că altceva nu are de făcut. De futut nu fute nimic, prieteni nu are, pizdele îl ocolesc, ce mai, viaţa devine şi mai complicată.

5. Familia. După 12 ani de şcoală a promis că odată terminată, aşa o să rămână. A spus el acolo că-şi bagă pula-n ea de şcoală şi că se fute pe ele de materii, dar tot la facultate a ajuns. Aici, după ce s-a mai maturizat, cunoaşte prima lui prietena, care este cam urâţică, dar măcar se bucură că nu s-a supărat când i-a atins ţâţa din greşeală. Începe să-i placă, are a doua erecţie conştientă din viaţa sa, celelalte fiind necontrolate. Fiind singura fată care-i acordă atenţie, începe să o iubească, să o venereze şi apare şi prima ieşire în parc, cu o persoană de sex opus. Se întinde, vrea să o ţină de mână şi ea-l cam refuză. Îi spune că are prieten, dar el, dibaci din fire, îi spune că nu este adevărat, că deja o cunoaste de 2 ani şi nu are pe nimeni. Ea nu ştie ce să-i răspundă şi trece peste. Până la sfârşitul facultăţii, tipa s-a cam futut cu mai toţi băieţii din grupa ei, mai puţin cu eroul nostru. Din milă îl ia şi-l scoate la o cafea. Îi duce la ea acasă, îl dezvirginează şi rămâne cu el pentru tot restul vieţii. A fost prima femeie din viaţa lui, cu siguranţă şi ultima. El o să o iubească veşnic, ea poate până găseşte alt prost.

 

2 Comments

 1. dumi dumi 26.09.2014

  Hai ca m-ai terminat sau ne-ai terminat :)) Si la asta am ras cu spune de “pistruiatul” din povestea ta. (tot timpul cat am citit articolul asta mi l-am imaginat pe eroul tau ca fiind un ochelarist pistruiat dar sa depasim momentul)
  Dupa ce am terminat de citit articolul mi-am revizuit putin viata si W.T.F. in unele faze chiar m-am regasit 🙂

  P.S.: Multumesc pentru raspunsul la provocare!

  • Egocentric Egocentric 26.09.2014

   🙂 Cam târziu, dar acum am avut timp să scriu. Trăiască ochelariştii pistruiaţi 😀 Mulţumesc!

Leave a Reply

%d bloggers like this: