Press "Enter" to skip to content

Ori ne tencuim, ori nu ne mai tencuim?

De la o vreme încoa’, se întâmplă ceva nasol cu femeile. Mi se pare mie sau se machiază mult prea mult şi uşor îşi pierd din naturaleţe de tot. Unele mai tembele deja poartă machiajul chiar şi noaptea, habar nu am de ce dracului. Să nu le prindă cutremurul nemachiate şi să iasă din casă aşa, eu ştiu… Cine mai stă să se fardeze în vremuri apocaliptice sau când blocul stă să cadă, deh, nu ai timp, nu? Sau pentru momentul în care se duce să-şi ia o shaorma cu dă toate şi bulevardul brusc se transformă în podium.

Înţeleg numai pe femeile cărora le lipseşte un ochi, să-şi deseneze unul, sau cărora Dumnezeu le-a dat numai o buză, să şi-o coloreze cu acuarele, dar dacă eşti frumoasă, nu văd de ce să o mai faci. Mai înţeleg că atunci când ai de acoperit diferite pete, care sunt destul de neplăcute şi atrag atenţia în mod negativ, să faci ceva în legătură cu asta sau când de la o vârstă vrei să mai arăţi bine şi încerci să ai grijă de tine, dar nu de la 14 ani. BĂRBAŢILOR LE PLACE NATURALEŢEA, da? Şi în niciun caz nu o să vină să te pupe când ai strugurel sau cu ce te mai dai tu. Ai idee de ce? ŞOC! Ne enervează să ni se lipească buzele după aceea şi chiar avem o stare de repulsie referitor la asta.

Am mai văzut eu pe una care se machia inclusiv între sâni pentru a coincide culoarea cu cea de pe figură. Mi se pare dubios de cretin faptul că cineva se poate picta zi şi noapte şi la urma urmei pentru ce. Apropo, ca să fiu sincer, de cele mai multe ori se vede chiar oribil… Să nu mai spun că mi-ar fi scârbă să stau toată ziua cu un strat de glet pe faţă.

Machiajul acela obositor, chiar şi pentru ochii unui chior, aplicat dimineaţa, este dat jos, de cele mai multe ori, seara şi înlocuit cu un strat de cremă nu ştiu de care, vezi doamne ca să cureţe tenul… Păi dacă nu te dădeai cu două găleţi de var pe faţă, nu trebuia să-ţi mai faci griji pentru tenul tău, nu? Şi dacă ai acnee, lasă dracului să treacă de la sine, mai dai şi cu fond de ten, pe care ai stat 2 ore să-l alegi, ca să agravezi situaţia…

În fine. Trecând uşor la un alt aspect, voi femeile, dar hai să nu generalizam totuşi, trebuie să realizaţi cât de dezamăgit va fi bărbatul, pe care tocmai l-aţi agăţat sau care v-a agăţat, când vă veţi duce acasă şi veţi începe să vă scoateţi sutienul cu push-up, să vă daţi tencuiala jos de pe faţă sau chiar chiloţeii cu fese push-up. Nu tu ţâţe, nu tu cur, ba mai ai şi o faţă cu care ai putea juca în filme horor fără a avea nevoie de vreo mască. După aceea, dacă vă părăseşte, o să daţi vina pe bărbaţi, pentru că voi generalizaţi, spunând că toţi sunt la fel şi că doar vă folosesc. Ei bine, a văzut că de fapt a fost înşelat primind cu totul altceva decât ceea ce comandase. E ca si cum te-ai duce la un restaurant, comanzi un piept de pui la grătar cu cartofi natur, şi primeşti, în pana mea, o ciorbă de burtă. NU VREI CIORBĂ DE BURTĂ, tu vrei puiul tău la grătar… E simplu. Şi atunci ori mănânci cu silă ciorba şi taci din gură, ori te enervezi dai cu pumnul în masă şi ceri să ţi se aducă ceea de ai comandat sau pur şi simplu pleci şi cauţi alt restaurant.

3 Comments

  1. Pishky Pishky 04.10.2013

    păi.. ne tencuim ca să ne distrugem fața :))
    nu ne tencuim pentru că există și fete cu adevărat anormale (pentru că normalitatea acum are alte valori).

  2. Neesential Neesential 16.11.2013

    Ai perfecta dreptate in tot ce zici, sufeream si eu de “boala” asta pe la 14 ani, dar acum slava domnului a disparut!!:)) … Totul e pe baza emotionala, lipsa de incredere si tampenii de genu. Sa nu mai zic de starurile pe care toti le admira, care sunt intruchiparea perfectiuni pe care media ii promoveza. Indirect ei impun anumite “standarde” in care noi, muritorii de rand, trebuie sa ne incadram. Pentru un om cu scaunul la cap, care vede lucrurile limpede, e un mare rahat, dar pentru bietele copile, e ceva traumatizat. Nici nu le condamn, nici nu le sustin. Le compatimesc!

Leave a Reply

%d bloggers like this: