Press "Enter" to skip to content

O stare de spirit numită SCÂRBĂ şi o roMânie tăcută

Un incident mi-a trecut azi pe la urechi. Unul chiar deosebit de grav. Cum că o elevă de la Liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna a susţinut că a fost ameninţată şi jignită de colegii ei maghiari, pentru că a purtat o bentiţă tricoloră la şcoală, pe data de 15 martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni. Minunat. De parca nu e de ajuns că ne-au cotropit cei de etnie rromă.

——————————–

VIDEO 1 Incident incredibil într-o școală din Covasna!

VIDEO 2 DIscuţie cu directoarea adjunctă.

———————————————————————————

Frustrarea interioară nu se poate exprima în cuvinte. Cu greu mă abţin de la comentarii care nu îşi au rostul.

Marcel Bărbătei, de la Cotidianul, i-a luat un interviu fetei care sună în felul următor: (În paranteză îmi voi permite să-mi dau cu părerea puţin)

Cum v-aţi gândit să mergeţi cu însemne tricolore la şcoală?

N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare, n-aş vrea să le reproduc aici.

(ok, certuri între copii…discutabil)

Apoi a venit diriginta. Ce ţi-a spus?

Doamna dirigintă mi-a spus să nu mai port bentiţa tricoloră pe cap, pentru că se discută în cancelarie foarte mult despre asta. Am ascultat-o şi am pus-o la brâu. Şi astăzi a venit la mine să mi-o ia . A venit cu o foarfecă, cred că intenţiona s-o taie, nu ştiu dacă a tăiat-o sau dacă a smuls-o, că era prea mare agitaţia. N-aveam ce să fac, doar nu era să mă iau la bătaie cu doamna dirigintă… Până la urmă mi-a luat-o şi  a plecat cu ea.

(Atâta timp cât nu există uniformă şcolară, cu ce drept vine diriginta să îi spună să nu mai poarte bentiţa sau să i-o ia de tot? Dacă ar fi după mine cu aceeaşi foarfecă as face multe chesti nasoale dumneaei)

Şi ce a mai urmat?

Am fost chemată la Direcţiune, mi s-au pus fel de fel de întrebări…

Ce te-au întrebat?

M-au întrebat cu ce scop am făcut asta, ce am avut de câştigat, mi s-a spus că asta e instigare, că am stricat imaginea şcolii..Mi s-a mai spus că am făcut-o lată, că problema a fost ridicată la nivel naţional, că am instigat …Şi-am întrebat şi eu; ”la ce am instigat?’’ , le-am spus că n-am avut nimic de demonstrat, că atâta timp cât şcoala nu-mi impune o ţinută obligatorie pot purta ce vreau şi cam atât…Ba nu, mai e ceva, pe facebook am fost ameninţată cu moartea, înjurată şi făcută ţigancă.

(Să tratezi un copil ca un terorist nu mi se pare cea mai bună metodă. Dar să presupunem că a greşit şi că nu a făcut bine, oare colegii ei maghiari de ce nu sunt traşi la răspundere pentru faptele lor? De ce ea care este jignită este tratată şi ca instigatoare, tocmai la ea în ţară?)

Cine te-a ameninţat?

Unul, Zsolt Lendvay Simon. Vă citesc ?

(mă abţin…)

Da…Chiar te rog…

Moarte Sabina Elena !!!  Trăiască Ungaria Mare … Ţinutul Secuiesc în libertate, Ardealul nu-i România, România-Ţigănia, p…a mă-tii țigan S.E.

Nu e cam ciudat că tocmai de ziua maghiarimii v-aţi ales să purtaţi însemne tricolore?

Povestea e mai veche. De 1 Decembrie au venit mai mulţi colegi maghiari cu tricouri cu harta Ungariei Mari şi cu un steag unguresc. Când noi am cântat imnul naţional, au început să huiduie şi să ne facă semne obscene. Mai mult ei au instigat prin ceea ce-au făcut de 1 Decembrie.

(păi da cum? ei au voie, noi suntem instigatori…)

Şi-atunci nu a fost afectată imaginea şcolii? Nu i-a chemat nimeni la Direcţiune?

Nu, nu s-a legat nimeni de ei !

Directorul, care spunea că nu se face politică în şcoală face parte din UDMR?

Da!

(superb, bravo băsescu [cu b mic], bravo Ponta, bravo România, li s-a dat nas şi li s-a urcat la cap)

——————————————————————————————————————————————

Diriginta pune paie pe foc

Pentru că şi astăzi Sabina împreună cu o colegă au avut „tupeul” să vină la şcoală purtând bentiţa tricoloră, doamna dirigintă a luat decizia să le trimită acasă de la repetiţiile unei piese de teatru în care fetele jucau. Motivul, cităm; „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare…”. Întrebată fiind de ce i-a furat Sabinei bentiţa tricoloră, doamna dirigintă Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) a spus în doi peri că avea nevoie de ea să-şi strângă părul.

(faptul că porţi tricolorul, dar hai sa spunem doar o bentiţă pentru că putea avea orice alta culoare, nu neapărat tricoloră, instigi la ce? care este atitudinea nefirească? ce  provoci? Băăăăăăăăăăăăă, unde se cred ăştia? Dacă bentiţa avea altă culoare nu mai erau probleme nu? M**E atunci)

Mi se pare inadmisibil ca într-un liceu din ROMÂNIA o elevă să fie mustrată, jignită ori ameninţată de către colegi care aparţin unei minorităţi sau profesorul să îi spună că a îndrăznit să poarte o banderolă cu tricolorul ROMÂNIEI. Cu uşurinţă ne putem da seama cât de îndoctrinaţi sunt şi câtă ură le este implementată de mici copii ungurilor pentru ROMÂNIA.

În toată povestea asta, fraierii suntem noi românii. Nu suntem şi nu vom fi niciodată în stare să luam atitudine în privinţa asta şi ne-am lăsat mereu călcaţi în picioare de unguri, ori de ţigani. Partea la fel de proastă e că cei aflaţi la conducere le oferă drepturi pentru că reprezintă o minoritate şi astfel sunt lăsaţi să îşi bată joc de noi.

Nu sunt fan Rusia, dar Putin într-un discurs a spus ceva absolut genial şi îl admir DOAR pentru acest lucru: În Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite niciun afront al unei minorităţi; Aceştia trebuie să respecte Rusia, limba rusă, pe ruşi şi legile, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; Cine face astfel, este invitat să părăsească imediat Rusia! Nu Rusia are nevoie de minorităţi, ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; În Rusia trăiesc doar ruşi!.

Ei bine, de un astfel de preşedinte avem noi nevoie…

Noi avem doar…o roMânie tăcută.

5 Comments

 1. comentatoramator comentatoramator 21.03.2013

  Mda… Daca asta li se intampla copiilor romani in Romania , chiar ca fraieri suntem noi, romanii!

  • Egocentric Egocentric 21.03.2013

   Deci, nu mai pot cu ungurii. Crede-ma!?!

 2. Anvelope Anvelope 22.03.2013

  Am vazut subiectul asta pe mai multe bloguri si siteuri, este revoltator si sunt curios daca au mai fost astfel de cazuri in trecut.

 3. Cornelia Bota Cornelia Bota 16.10.2014

  “Nu sunt fan Rusia, dar Putin într-un discurs a spus ceva absolut genial şi îl admir DOAR pentru acest lucru: În Rusia trăieşte poporul rus, iar poporul rus nu admite niciun afront al unei minorităţi; Aceştia trebuie să respecte Rusia, limba rusă, pe ruşi şi legile, fără să ceară favoruri speciale sub pretextul că sunt discriminaţi; Cine face astfel, este invitat să părăsească imediat Rusia! Nu Rusia are nevoie de minorităţi, ci ele au nevoie ca Rusia să-i primească, ofere adăpost, locuri de muncă şi hrană; În Rusia trăiesc doar ruşi!.

  Ei bine, de un astfel de preşedinte avem noi nevoie…”

  Subscriu.

  • Egocentric Egocentric 16.10.2014

   Mi-e greu să cred, totuşi, că printre candidaţii la preşedinţie se află unul cu o astfel de mentalitate.

Leave a Reply

%d bloggers like this: