Press "Enter" to skip to content

Noul metrou vs poporul român

Noi, românii, nu înţelegem termenul de nou. Nu ştim ce e aia şi, dacă se întâmplă să aflăm, nu ştim cum să îi menţinem starea. Ştiţi cu toţii că s-au băgat noile metrouri, da? Nu intru în detalii că mă pierd. De asemenea, nu mă interesează detaliile tehnice sau alte căcaturi de acest gen. În acelaşi timp ştiu că şi pe tine te doare-n pulă de ele. Nu ai intrat aici ca să vezi ce putere au sau capacitate etc.

Dar să vă explic…

Intru la metrou, trebuia să merg de la Brâncoveanu şi până la Victoriei. Neinteresant, ştiu! Ideea e că pe Magistrala 2 s-au băgat deja câteva. Şi am nimerit chiar în unul. La general vorbind, mi-a plăcut. Este mai mare, are mai multe bare de care să se ţină toţi meltenii care înainte îţi băgau degetele-n ochi sau îţi mai futeau un cot în cap. E ok!

Unde e problema de fapt? La noi, ce cei care îl folosim. Mă rog, nu noi toţi, ci acei boi care nu sunt în stare să aprecieze faptul că au ocazia să circule în condiţii bune. Asta dacă ne amintim ce înseamnă a merge cu RATB-ul.

Nu ştiu sigur de când au intrat, dar cert este că nu de mult timp. Deja am observat urme de tălpi pe uşi, praf, urme pe geam de la capete nespălate, de degete slinoase şi în curând o să apară şi desenele gen graffiti, semnături ale unor oameni importanţi (gen: Piticu’ was here). Ştiu, cu siguranţă, că le vom strica, le vom vandaliza şi o să le facem ca pe cele vechi. Deşi am impresia că cei care circulă cu metroul sunt oameni mai civilizaţi decât cei care folosesc RATB-ul, nu am îndoială că românul nu ştie să aprecieze nimic din ceea ce i se oferă, pe gratis. O să aibă mereu mentalitatea: Ce bă, am plătit, deci am dreptul să mă şi  cac dacă vreau, da? Tu ce pula mea te bagi, vrei să…

Şi uite aşa încep toate…

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: