Press "Enter" to skip to content

Mascul feroce versus femelă suavă

https://i1.wp.com/www.maximamspus.ro/wp-content/uploads/2012/03/femei-vs-barbati.jpg?resize=314%2C502Bărbaţii şi femeile sunt două fiinţe diferite. Singurul lucru în comun pe care îl au e că aparţin aceleiaşi specii. Suntem diferiţi pentru că şi creierul nostru este structurat diferit. Astfel percepem lumea în mod diferit, având valori diferite şi priorităţi diferite. Toată lumea ştie asta, dar sunt foarte puţini dispuşi să recunoască.

1. Toaleta.Bărbaţii merg la toaletă dintr-un singur motiv. Pentru femeie, toaleta este ca un loc de întâlnire sau de aplicare a diverselor bălării pe, şi anume, faţă. Ele când intră acolo şi nu se cunosc între ele, pot ieşi după puţină vreme ca cele mai bune prietene, zici că se cunosc de o viaţă. Ei bine, cum ar părea ca un bărbat să spună ceva de genul: Auzi Vasile, mă duc până la baie. Mergi cu mine?

2. Uimiri.Femeile sunt mereu uimite când văd că bărbaţii se descurcă să parcheze lateral folosind numai oglinda retrovizoare, dar în schimb nu găsesc punctul ala G. Femeie dacă se rătăceşte pe undeva, se opreşte şi întreabă. Ei bine, noi bărbaţii vedem în asta o slăbiciune. Ne învârtim în cerc ore întregi, bolborosind ceva de genul: Am găsit alt drum sau Sunt prin zona cutare şi  Aaa, ştiu locul acesta, suntem în direcţia bună!

3. Apelative.Dacă se întâlnesc, pentru orice motiv, Ana, Maria, Mihaela şi Andreea, ele vor discuta, spunându-şi Ana, Maria, Mihaela şi Andreea. Însă, dacă Vasile, Gheorghe, Ion şi Alex ies la o bere, şi ei vor vorbi, numai că vor fi mult mai afectuoşi: Grasule, Prostule, Hoitule sau Dobitocule.

4. Nota de plată.Când aceiaşi Vasile, Gheorghe, Ion şi Alex primesc nota de plată fiecare v-a plăti câte 10 lei, deşi nota este 30. Niciunul nu va avea mărunt şi nimeni nu va recunoaşte că vrea restul. În schimb,  Ana, Maria, Mihaela şi Andreea, când primesc nota, fiecare va scoate câte un calculator pentru a fi cât mai exacte.

5. Discuţii.Femeii îi place să aibă ultimul cuvânt, în orice fel de discuţie, în timp ce bărbatul, orice ar avea de spus după ultimul cuvânt al ei, este doar începutul unei noi discuţii. Facem marea greşeală să credem că cearta este despre ceea ce s-a întâmplat atunci. Ei bine, ea ştie foarte bine că nu este despre aia. Nu, nu, nu, este despre tot ce s-a întâmplat în viaţa ta, inclusiv despre maică-ta. Cel mai important. Ţine minte că atunci când o femeie spune unui bărbat Poftim?, aia nu înseamnă că l-a rugat să repete, ci că i-a mai dat o şansă să schimbe răspunsul. Va urma o ceartă şi tu vei înţelege că nu vei mai căpăta sex o perioadă.

6. Memorie.Despre copii, o femeie ştie totul. Ştie ce ore are la şcoală, cunoaşte relaţia pe care o are copilul cu fiecare prieten, mâncarea preferată, speranţele şi visele acestora. Bărbaţii au o vagă idee că în aceeaşi casă ar exista nişte omuleţi foarte mici. Memoria este una excepţională. Uită să plătească facturile dar dacă acu trei ani te-ai uitat după o fată, ea ţine minte asta şi îţi va aduce aminte la fiecare ceartă acest lucru. La noi, în schimb, este de scurtă durată. Cred că de aia avem nevoie de reluări la meci.

7. Pisici.Femeile iubesc pisicile. Bărbaţii afirmă că le iubesc, însă le alungă imediat ce femeie nu mai este prin preajmă. (Iubita, ia uite mâţa asta se ţine numai după tine. E clar că te iubeşte).

8. Adaptibilitate.Este clar că femeile vorbesc mai mult. Dar de ce? Un bărbat foloseşte un număr de cuvinte pe zi, în timp ce o femeie foloseşte dublul acelora. Încă de la începutul omenirii femeile se plictiseau în peşteri şi astfel comunicând între ele foarte des, şi-au dezvoltata această abilitate. Băieţii erau luaţi la vânătoare de mici. Aşa că, azi, băieţii au capacităţi de orientare în spaţiu mai bune şi un simţ vizual mai bun, în timp ce femeile pot doar să vorbească mai mult. În momente de stres noi, bărbaţii, încercăm să găsim o soluţie la problemă şi ne focalizăm în acea direcţie. Femeile? Evident, au acea reacţie de panică, dovadă că le poţi găsi plângând de patru sau cinci ori pe zi şi habar nu ai de ce.

9. Naturaleţe.Bărbatul este mai natural. El se trezeşte la fel de atrăgător ca atunci când a merg la somn. Femeile par a se deteriora în timpul nopţii. Când un bărbat spune că mai are nevoie de cinci minute,  ei bine, este vorba numai de cinci minute. În cazul unei femei, acele minute se pot întinde pe o perioadă de timp nedeterminată. (- Hai, eşti gata? Sunt îmbrăcat de zece minute. – Imediat, încă cinci minute şi termin!)

https://i2.wp.com/2.bp.blogspot.com/_aiBq9tbmzT8/SLaSbwIOjBI/AAAAAAAADbA/JS7Is5VRshU/s400/barbatii+si+femeile.jpg?resize=315%2C19210. Presupunere.Femeile presupun că bărbaţii au funcţii multiple. Ce nu ştiu ele e că el are doar una, şi pe aia se focalizează maxim. Un lucru, da bun. O femeie poate face mai multe lucruri în acelaşi timp. Poate găti, citi, vorbi la telefon şi îmbrăca un copil în acelaşi timp. Ei bine, când el se uită la meci, este programat doar pe acel lucru şi astfel nu mai aude nimic. Apoi ea se supără că nu o ascultă. Ele nu înţeleg acest aspect important. Au impresia că vorbesc cu cineva, când colo, el va spune Scuze, nu am fost atent şi de aici începe altă ceartă cum că nu îi dă atenţie. Aşa că bărbaţii au adaptat un mecanism de apărare care atunci când o femeie le vorbeşte se activează şi îl fac să zică: Aha, da, mhm, sigur, da. Totuşi el continuă să facă ce făcea şi înainte. Problema e că nu te salvează şi de momentul când zice: Ţi-am spus să faci ceva! – Ce? – Cum ce?Ţi-am zis. – Nu, nu mi-ai zis.

Multe femei au impresia că dacă îi insultă se vor schimba. În niciun caz. Ori nu îi pasă, ori se împotriveşte şi mai rău. Insulta nu e motivaţie. Însă recompensa da. Imaginează-ţi că vrei să dresezi o maimuţă şi pentru a face ce vrei, îl recompensezi. O maimuţă dacă nu reacţionează cum vrei, nu o să o iei la bătaie pentru că s-ar speria şi nu va face altceva decât să fugă atunci când te vede. Ei bine aşa e şi cu bărbatul.

5 Comments

 1. Temătoru Nicu Temătoru Nicu 04.12.2012

  Am un mare deja vu când citesc teoriile tale. Multe dintre ele se aseamănă izbitor cu glumele unui celebru actor de stand-up, Claudiu Teohari. Dar poate mi se pare mie…

  • Egocentric Egocentric 04.12.2012

   Sincer? Celebru o fi, dar nu am habar de el, poate spre rusinea mea. Daca te referi la Teo care era la Cafe Deco asa il stiu. Apropo, asta e realitate, nu gluma.

 2. Antijule Antijule 04.12.2012

  hahahahaha tare si adevarat

  • Egocentric Egocentric 05.12.2012

   Mulţumesc pentru video. Sincer a fost bun. Deşi nu am auzit niciodată de Alan Pease, sunt câteva idei la comun, însă hai să o luăm logic. Lucrurile ca cele expuse sunt generale şi sunt aproape peste tot.

Leave a Reply

%d bloggers like this: