Press "Enter" to skip to content

Manifestaţie împotriva proiectului minier Roşia Montana pe o insulă din Guinea Ecuatorială

ŞOC! Africa Centrală este cu ochii pe România. Absolut toţi locuitorii provinciei Annobón, din Guinea Ecuatorială s-au adunat în centrul insulei pentru a-şi arăta nemulţumirea în legătură cu proiectul Roşia Montana.

Cei aproximativ 5000 de locuitori ai provinciei sunt împărţiţi în două tabere:  sugarii şi tinerii cu vârste de până în 25 de ani, pe de o parte scandau ROŞIA MONTANĂ – REVOLUŢIA GENERAŢIEI NOASTRE, iar de cealaltă adulţii şi bătrânii, numiţi elderi, ca în jocurile video, erau extrem de supăraţi pe guvernul Ponta, aşa că strigau USL/PDL- aceeaşi mizerie. Au protestat şi blocat circulaţia toată noaptea staţionând în faţa primăriei. Toţi angajaţii şi-au părăsit locurile de muncă aşa că lemnul nu a mai fost prelucrat, iar peştii s-au înmulţit considerabil în apele Atlanticului de Sud.

Primarul insulei, Nuga, cum îl alintă locuitorii, a precizat că este nemulțumit de faptul că investitorii străini vor folosi substanțe toxice pentru a extrage aurul. Se teme ca cianura să nu ajung până în apele care înconjoară insula şi astfel una dintre principale industrii, pescuitul, să aibă de suferit, iar oamenii să îşi piardă locurile de muncă. A adăugat că este conştient de faptul că mulţi locuitori ai României depind de acele locuri de muncă, dar nu este de acord ca o planetă întreagă să fie distrusă doar pentru că unii vor să aibă dinţii placaţi cu aur.

Locuitorii insulei au fost anunţaţi de primejdia în care se află prin cele trei staţii radio pe care statul le foloseşte în prezent şi aşa a izbucnit isteria.

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: