Press "Enter" to skip to content

La nesimţire se răspunde cu nesimţire majoră

Dacă este ceva pe lumea asta ce urăsc din toată inima, atunci sunt vânzătoarele care mai au şi rol de paznici, din diferite magazine care nu numai că nu respectă clientul intrat în magazinul lor infect, dar nu se respectă nici pe ele. Să nu-mi spui că nu ai intrat niciodată într-un magazin în care o tută stă degeaba, cică se numeşte consultantă, şi cum de ai trecut pragul lor cum se ţine scai după curul tău. Ba că dacă te poate ajuta cu ceva, ba ca nu cumva să furi. Cred că sunt destul de mare ca atunci când simt nevoia să întreb ceva să mă şi duc, nu? Ultima dată când m-am uitat în oglindă nu aveam mutră de infractor, dar imbecilele alea aşa mă fac să mă simt. Mă uit la un căcat de vază şi ea se plimbă după mine, ca o umbră, pe care eu nu o observ, evident, şi nesimţita mai şi ascultă ce vorbesc ori la telefon, ori cu cel/cea cu care am intrat. Şi cu o privire care-mi spune TE VĂD! AI GRIJĂ CE FACI! mă simt puţin violat, nu în dos, ci în orgoliu. Parcă mai de-al dracului aş fura ceva, numa’ să-i dovedesc eu că pot să o fac şi dacă e cu ochii pe mine. Şi uite aşa îmi vine să plec de acolo fără să iau nimic pentru că sunt nişte vite agresive care nu merită să facă vânzare nici de-o pâine. Să se închidă magazinul şi cretinele să dispară din zona aia. Ocoliţi-le sau faceţi-le să se simtă ca nişte curve ieftine.

Mai e târgul de la Castani, Piaţa Sudului. Când eram mic mai mergeam prin el, dar acum îl urăsc din suflet. Nici nu vreau să-l mai văd, mi-e silă să intru în el. Asta tot din cauza vânzătorilor. Majoritatea, ţigani de fel, te abordează cu hai să-ţi dau o pereche de blugi băiatu, de parcă zici că-ş în curu’ gol sau am o pereche jerpelită pe mine şi le e aşa de milă. Să nu mai spun că dacă mă opresc la un magazin să mă uit la un rahat care mi-a sclipit mai tare-n ochi, vânătorul lu’ peşte îmi scoate încă 23 de modele asemănătoare care mie nici nu-mi plac, automat nu le iau, deci refuz tot şi plec, iar el se strâmbă şi strânge totul bombănind. De parcă eram obligat, pe banii mei, să cumpăr ce vrea el. O să le cumpăr când o să dea el banii pe jafurile alea şi să le poarte el pe stradă să se facă de râs.

Mai sunt fastfood-urile alea din mall la care te duci, te uiţi, niciodată nu ştii ce să iei, deşi cunoşti toate magazinele. Îţi spui în minte ia să mă mai duc să mai dau o tură, poate au ăştia ceva nou şi după aceea te resemnezi şi ajungi tot la Subway, Mc sau KFC, spre exemplu. Şi vânzătoarele alea când te văd că te-ai apropiat, sar în sus şi te întreabă cu ce te pot servi. Tu nu vroiai nimic şi pleci. Te uiţi cu coada ochiului şi le vezi cum se strâmbă că nu le convine. Ai mai văzut episodul ăsta deja. E ca un deja vu. Postul era pe Animal Planet, atunci ai văzut câteva cămile rumegându-şi limba. Perfect asemănător.

Ştii ce-mi place? Magazinele gen Cora. De ce? Păi nu stă nimeni după mine să vadă ce pun în coş, mă uit o oră, dacă vreau, la un iaurt şi îl iau sau nu, mă plimb de 11 ori pe acelaşi culoar fără să intereseze pe nimeni de ce mă uit iar la raionul cu miere când eu caut un energizant. Fructele mi le cântăresc singur, nu trebuie să o văd pe una care mă grăbeşte cu hai, altceva mai doriţi? Sunt clienţi în spate care aşteaptă îi înjuri în gând şi după ce pleci îţi aminteşti că trebuia să mai iei struguri. Şi de lene nu te duci înapoi să stai iar la o coadă infernală alături tot de dobitocii ăia. Este totuşi şi ceva stresant în magazinele de acest gen. Casiera. De cele mai multe ori este una scârboasă care nu are chef de muncă pentru că se gândeşte la cum să ajungă acasă mai rapid şi să-şi satisfacă bărbatul şi te enervează cât de încet se mişcă sau în ce lene îţi aruncă boarfele în plasă. Şi cum să nu-ţi vină, pe cuvânt de onoare, să-i f*ţi un cap în gură? Că sunt nişte nesimţite fără margini ştim, dar şi nesimţirea are limitele ei şi dacă le iei mai tare şi le zici câteva să vezi ce tac hidoasele din gură. Bă, nu merită să mai taci din gură. La nesimţire se răspunde cu nesimţire şi şuturi în cur.

BONUS:

2 Comments

  1. dumi dumi 24.01.2014

    Ai dreptate, nu contest, dar la cum ai scris articolul nu te deosebesti cu nimic de cei pe care ii critici.

    • fotbalistul fotbalistul 27.01.2014

      eu pe langa faptul ca il aprob la fel ca si tine , aprob si maniera in care e scris. e scris exact asa cum o cere situatia descrisa. citind si resimtind sila in fiecare fraza parca il cunosc pe omu asta care a scris articolul de o vesnicie. are dreptate 100%

Leave a Reply

%d bloggers like this: