Press "Enter" to skip to content

Ingress, jocul care te pune pe fugă…la propriu

Ingress-Featured-Logo
Ingress se numeşte noul joc SF creat de Google şi lansat pe dispozitivele Android. Nu ştiu foarte multe despre el pentru că nu am reuşit încă să îl joc, deoarece ai nevoie de un cod de activare pe care îl primeşti în funcţie de nu ştiu ce, iar timpul diferă de la un utilizator la altul. În timp ce unii îl primesc într-o săptămână, alţii l-au primit şi după câteva luni.
Descarci jocul în telefonul tău şi după ce faci rost de cod de activare, am înţeles că iţi prezintă o hartă care reprezintă zona din apropierea ta, gen ai nevoie de gps activ pentru asta. Poţi interacţiona cu obiectele de pe harta, dar trebui să fii fizic în apropiere de locaţia acestora. Deci practic jocul este ca o fuziune intre lumea reală şi cea virtuală.
Ingress%20enlightened%201Jocul mai este împărţit şi în două tabere: Illuminaţi (reprezentaţi prin culoarea verde), care încearcă să ajute infiltrarea pe Pământ a nu ştiu ce naiba. În fine, cică ăştia ajută la ridicarea omenirii, dracu’ ştie cum, şi Rezistenţa (prin albastru) care apără Pământul de pătrunderea ălora care vroiau să se infiltreze şi care au teama schimbării sau al progresului, dar care totuşi vor să protejeze umanitatea. Suna haios. Albastru am înţeles că este la conducere momentan.Ingress%20resistance%201
Nu vă agitaţi dacă nu v-am explicat cum trebuie sau nu aţi înţeles nimic pentru că în aceeaşi situaţie sunt şi eu.
Sunt curios daca cineva a obţinut un cod de active, după cât timp şi cum pot face şi eu rost de unul. Care tabără este mai bună? Illuminaţi sau Rezistenţa?

Scopul jocului este de a face oamenii să se plimbe în lumea înconjurătoare pentru a o vedea cu ochi noi şi, totodată, pentru a obţine beneficiile activităţii fizice” (www.descoperă.ro).

Ingress necesită „energie virtuală”, pe care jucătorii o obţin adunând unităţi de „XM”, pe care le culeg din plimbări în realitatea înconjurătoare. Apoi, consumă „energia virtuală” în anumite misiuni, mergând către „portaluri” ce sunt amplasate în locuri publice, precum muzee sau biblioteci” (www.mediafax.ro).

Ingress-screenshots

 

Clip de prezentare:

[youtube=http://youtu.be/92rYjlxqypM]

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: