Press "Enter" to skip to content

Ie şi ei uameni, nu?

Dacă un elev, un om normal sau un bătrân sunt prinşi de controlori fără bilet, clar, s-au dat dracului. Am văzut foarte multe cazuri reale sau chiar videoclipuri în care oamenii erau ţinuţi ostatici pentru că nu nu taxat, nu aveau bani să cumpere bilet să taxeze sau pur şi simplu nu le-a mers cardul. Ei bine, când vine vorba de ţigani, ei chiar nu au nevoie de bilet, după cum spune şi titlul filmuleţului de mai jos.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=uB3aPww_g8A’]

Nu o să comentez mult pe video. Niciun cuvânt politicos nu își poate face apariția. O să mă rezum la a spune doar atât: Controlorul chiar era şi este, în continuare, un cretin. Una la mână, nu-şi făcea treaba, nu controla ţiganiada şi, doi la mână, s-a legat de ăsta care filma în speranţa că fug ţiganii şi scapă de ei. Asta e, adică, doar dacă te uiţi la faţa lui îţi poţi da seama că nu prea-l duce capul. Mi-aş dori din suflet să vadă ce scriu pentru că aş vrea să-i transmit multe cuvinte mai greu de exprimat aici şi acum.

Ştii ce mi-a plăcut? Că imediat la auzul cuvântului ţigan, toată şatra a sărit de cur în sus cum că ce ai bă cu ţiganii. Frate, sunt uniţi. Nu ca noi. Dacă auzim un ţigan cum îi spune unui om alb că este un român spurcat, oare câţi conaționali vor sări să-i spargă dinţii? Exact!

Mergeam cu tramvaiul şi îmi cumpărasem bilet ca să nu am probleme. Am urcat, am taxat şi ce să vezi? Un tip, în negru, vine la mine şi-mi cere legitimaţia de călătorie. Corect, îi ofer cardul şi, evident, totul este în regulă. Lângă mine mai era un tip, nu mai ţin minte dacă era ţigan. Controlorul i-a cerut şi lui legitimaţia de călătorie, numai că ăsta nu avea. După o mică discuţie în care au lămurit absolut nimic, controlorul a plecat fără a-i mai face nimic altceva. Ba mai mult, tipul a mai şi continuat să călătorească până la destinaţie. Acum, eu ce trebuia să ce fac? Să sar cu gura şi să ia omul ăla amendă (ar fi fost chiar aiurea) sau să-i trag un scuipat boului în negru? Ştii de ce? Că m-am simţit batjocorit, luat la mişto şi prost. Eu am plătit ca să circul, iar tipul acela nu. Dacă eram eu în locul său, primeam amendă lejer, nu? A, chiar am primit două amenzi până acum. Prima a fost în 104, de la Unirii. Am urcat şi mergeam doar două staţii. Era destul de aglomerat, eram ultimul de la uşa din faţă. Mergeam doar două staţii. Cu toate astea, am scos cardul şi, fără să văd aparatul, am taxat, mi-am inchipuit eu. Aveam căştile în urechi, astfel că nu am auzit bipăitul de eroare şi nimeni nu mi-a făcut şi mie un semn că nu a mers. Nu trec 30-40 de secunde şi vine o grasă la mine. Îmi dau căştile jos şi-mi spune că vrea să-i arăt legitimaţia de călătorie. Normal, i-am aratat-o, nu?

-Păi, domnule, nu aţi taxat.

Am rămas puţin şocat. – Cum să nu taxez, doamnă? Am pus cardul pe aparat şi am taxat.

Nu aţi taxat, uita-ţi!, şi-mi arată aparatul. Adevărat, scria cu roşu NEVALIDAT.

Am coborât, am discutat, ea a constatat că aveam bani pe card şi i-am explicat că abia băgasem. De regulă nu circul cu RATB pentru că prefer metroul, dar când este nevoie bag bani pe card şi gata. Nu s-a lăsat până nu mi-a dat amendă. Umflata ordinară m-a ameninţat cu poliţia şi multe altele. În fine, i-am plătit, am înjurat-o şi gata. Mai şi întârziam la muncă din cauza vitei.

A doua oară a fost pe linia lui 141, la Brâncoveanu. Mergeam doar o staţie. Una singură. Nici nu aveam de gând să urc. Cum mă îndreptam spre casă, autobuzul a oprit fix pe lângă mine şi uite aşa am fost tentat să scurtez puţin drumul. Vorbeam la telefon, am rămas lângă uşă. Evident că a venit fix la mine, nu la altcineva şi nici ăla nu s-a lăsat până nu a obţinut ce a vrut. Treaba asta se întâmpla acum ceva timp şi nu ştiam ce şi cum, dar acum sunt în stare să mor cu ei de gât până-mi fac dreptate.

Mă, da ăştia care vin cu brichete, plasturi, bureţi, şerveţele şi alte căcaturi, au plătit bilet? Dar talentaţii care cerşesc cu acordeonul?

Ăsta a plătit taxa de cântat?
Ăştia au plătit taxa de cerşit?

 

Dar taxa pentru comerţ?
Să nu mai vorbim de cea pentru somn.

La fel şi la CFR, am văzut cum o bătrână bolnavă a plătit amendă pentru că nu-şi cumpărase bilet de la casă sau ceva de genul acesta, iar la numai câţiva metri era un ţigan care dăduse şpagă la controlor. Ce dracului speranţe să mai ai de la ţara noastră? Asta e, împăcaţi-vă cu gândul, suntem sclavi.

Nu mai pot cu ţiganii ăştia. Simt că blogul meu o să devină ceva foarte nasol din punctul ăsta de vedere. O să încep să fiu şi eu nesimţit. De câte ori merg cu autobuzul şi văd ţigani pe lânga mine, călătoresc liniştit. Abia aştept să-mi ceară cineva biletul.  Să vezi atunci vulcanul Etna.

BONUS!

 

8 Comments

 1. Chocolover Brooke Chocolover Brooke 08.05.2014

  Faceam naveta la scoala si efectiv cei care nu aveau bilet dadeau cativa lei si scapau. Nici in ziua de azi nu imi place sa calatoresc fara bilet, fie ala tren sau bus.

  • Egocentric Egocentric 08.05.2014

   Şpaga e sfântă, ce să-i faci. Să nu mai spun că tenul închis la culoare provoacă frică în rândul controlorilor.

 2. Mucegai Ales Mucegai Ales 10.05.2014

  Apocaliptic post! Relaxeaza-te, totul o sa fie bine imediat ce devin majoritate. Uita-te ce bine e la englezi.

  • Egocentric Egocentric 10.05.2014

   Ai dreptate. Nu are rost să mă agit. Mâine o să fie şi mai rău.

 3. Daniela Daniela 11.05.2014

  Ti-au furat ideea aia de la Romania TV. Ma uitam la stiri pe la 13 si bang : romii calatoresc fara bilet 🙂 Direct la articolul tau m-am gandit! :))
  Ai ajuns celebru 🙂

  • Egocentric Egocentric 12.05.2014

   Hahahaha! Cred, mai degrabă, că a devenit videoclipul destul de viral 🙂 Sărmanii controlori, să vezi ce probleme vor avea de acum înainte…

 4. lupean emilian lupean emilian 16.12.2014

  este Romania measi a ta ,dar e si Rromania lor.La asta de ce nu va ganditi?

  • Exces de ego Exces de ego 17.12.2014

   Simplu. Pentru că vreau sa trăiesc doar in România mea, nu și în Rromânia lor. Nu?

Leave a Reply

%d bloggers like this: