Press "Enter" to skip to content

Fifty Shades of Grey

Azi, 14 februarie, de faimoasa zi a îndrăgostiţilor, am fost la cinema. Având în vedere că am fost cu iubita, am văzut Fifty Shades of Grey. Exact, filmul ca a creat isterie printre posesoarele de păsă. Nu am habar de ce, dar o să vă povestesc puţin filmul. Nu de alta, dar vreau să vă scutesc de aruncat bani aiurea pe fereastră. Deci, dacă, totuşi, vreţi să-l vedeţi şi să nu vă stric viitoarea vizionare, închideţi fereastra de la x-ul din dreapta de sus.


Aceste 50 de umbre ale lui Grey au fost de tot căcatul, dacă este să mă întrebi pe mine. Film plictisitor, cu o poveste destul de anostă, în care o leşinată se îndrăgosteşte de un băiat bogat. Nimic nou până acum.

Ea – Dakota Johnson – este genul ăla de fată care atunci când simte în apropiere o pulă, se udă toată din start. Încă virgină, pare extrem de imatură pentru vârsta pe care ar trebui să o aibă în film (21-22 ani, pentru că tocmai termină facultatea). Deci, filmul porneşte din start de la o idee mitolgică: fetele în ultimul an de facultate sunt încă virgine. Adică, serios acum, să fim serioşi… O fată virgină, care abia aşteaptă să fie călărită de masculul feroce peste care tocmai a dat? Nu prea merge pentru că fetele virgine au tot felul de inhibiţii, se ruşinează rapid şi nu sar pe un băiat de parcă altul nu or să mai prindă. Ok, se subînţelege că s-a îndrăgostit, dar faptul că ştia foarte bine de la început că el nu e genul romantic, la fel ca ea, trebuia să-şi ia tălpăşiţa. Ea nu şi nu. A sperat că o să-l schimbe. A preferat să joace jumătate din rol dezbrăcată şi chiar dacă avea flocii cât casa, tipul încă părea la fel de serios şi pus pe pedepse. Ba chiar mai băga şi botul la savarină din când în când. Îţi dai seama că atunci când scotea capul dintre picioarele ei, se alegea cu o mustată dată naiba. În fine, personajul începe să evolueze spre finalul filmului, să-i placă să fie altoită la cur, pedepsită, legată la mâini şi ochi, plesnită peste cur şi sub ţâţe cu tot felul de jucării. Ea tot vroia să-l schimbe, vroia să vadă dacă este în stare să-l facă să doarmă lângă ea sau să o lase să-l atingă. Nu a reuşit, şi-a luat şase curele peste cur, s-a bosumflat şi a plecat.

El – Jamie Dornan – este genul de băiat la care cu greu ajungi, dar se va dovedi pe parcursul filmului că are logică de ce nu fusese văzut niciodată, bărbat la 27 de ani, în prezenţa unei femei. Un pulifrici miliardar, care avea plăceri ascunse, descoperă fata visurilor sale: şi virgină, şi îndrăgostită, dar şi bună de bătut. De ce de bătut? Pentru că mica lui plăcere era aceea de a cafti femeile şi de a se simţi bine făcând asta. Dap, era sado-maso. Îi plăcea să fie dominantul, iar dominata trebuia să semneze un contract de confidenţialitate. Scenele în care el vrea să pară bărbatul fatal mi s-au părut de tot râsul. Un slăbănog, care în ochii unei virgine, ce nu mai văzuse pula nici măcar în poze, atrăgător, intimidant şi genul de bărbat autoritar a fost exact ceea ce au crezut regizorii că trebuie să apară în rolul principal. Crede-mă că sunt mulţi alţi bărbaţi mult mai bărbaţi decât a fost acest Jamie Dornan. Ce pot spune, cu siguranţă, despre acest Grey este că a fost un marinar desăvârşit. La ce noduri făcea atunci când o lega pe târfuliţă, puteai să juri că erau marinăreşti. Ar da lejer lecţii ălora din Portul Constanţa. Încearcă el, cumva, să o convertească la sado-maso, dar nu reuşeşte total. O duce în camera lui de joacă, unde ascudea un adevărat arsenal de bătut femei. Se joacă puţin împreună, dar până la urmă, după o perioadă de tatonare, supărat fiind, îi arde şase lovituri de curea la cur. Fata se supără şi pleacă acasă.

Relaţia celor doi mi se pare asemănătoare cu cea din Bella şi Eduard. Ambii băieţi aveau plăceri dubioase (unul sugea sânge şi altul caftea femei), iar ambele femei sunt leşinate, dar curve, în acelaşi timp. Ce mai, un film pervers, care tratează un subiect tabu, dar care nu a reuşit să-mi provoace nici măcar o semi-erecţie. Este genul de film pe care vrei să-l vezi când vrei să ţi se culce, chiar dacă scenele erau cu foarte multă nuditate. Fata nu arăta atât de bine fizic încât să ajungă pe marile ecrane în curul gol, dar na, dacă alta mai bună nu o fi acceptat, iar băiatul vroia să pară dur de foarte multe ori, dar nu făcea altceva decât să-mi stârnească o poftă isterică de râs prin toate reacţiile sale tâmpite şi imature. În concluzie, nu vă recomand filmul sub nicio formă. Mâine sau poimâine vedem aceeaşi idee de film, doar că vine rândul femeii să bată  bărbatul, să-l lege şi să-i introducă dildouri prin găuri. Pe bune? Ce dracului…

Be First to Comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: