Press "Enter" to skip to content

Femeile şi obsesiile lor

Dacă este să vorbim despre obsesii o să încep aşa: Bărbaţii sunt consideraţi, de către partenere, obsedaţi de sex sau jocuri video. Bine, vorbesc la modul general. Că or mai fi şi alţii obsedaţi de vibratoarele prietenelor, asta nu mă pasionează. Ăia sunt bolnavi sau constipaţi. Acum pe bune, cine nu are micile sale obsesii? Cu toţii avem, dar sunt unele femei care duc totul spre boală psihică. Cauzele sun atât de diversificate încât bărbaţii, de cele mai multe ori, nu au nicio şansă de a le înţelege pe fiinţele cu care-şi împart viaţa.

Dar de ce să o mai lungesc şi să nu trec direct la subiect?

1. Diete peste diete. Dacă ai 120 de kilograme atunci cu siguranţă ai nevoie de o dietă, să te înfometezi, faci mătănii, rugăciuni, post negru şi să regreţi că eşti o aşa mâncăcioasă. În schimb, dacă ai 43 de kilograme şi ţii o dietă doar ca să mai dai jos 327 de grame, atunci o să ajungi să regreţi fiecare înghiţitură, aşa că dă-mi voie să-şi spun că eşti o obsedată.

2. Cumpărături. Atunci când pleci la cumpărături o faci pentru că ai nevoie, nu ştiu, de ulei sau zahăr, spre exemplu. Ei bine, dacă te duci cu gândul să cumperi ce ai nevoie şi ajungi la casă cu un cos plin cu fel şi fel de căcaturi, deşi nu ai nevoie de ele, dar te-ai gândit că ce să mai faci cu măruntul din portofel, atunci dă-mi voie să-ţi spun că iar este o obsedată. De aia nu poţi să pui un ban deoparte şi mai ai nevoie şi de diete peste diete mai încolo. Şi să nu aud că reducerile sunt de vină pentru că de cele mai multe ori ele nici nu există. Sunt doar în mintea voastră şi reacţionaţi extrem de urât atunci când vedeţi sau auziţi cuvântul reducere. Faceţi tot posibilul să cheltuiţi până la ultmul bănuţ şi partea mai rea e că nici nu vă pasă că asta este o obsesie. Mai ai 50 de bani în portofel? Ce mai aştepţi, ia o gumă orbit sau turbo.

3. FarmVille şi altele de acest gen. Crede-mă, dacă te trezeşti noaptea, la oră fixă, pentru a aduna ouăle, a mulge vacile sau a aduna porumbul, grâul sau ce recoltă mai ai tu pe acolo, poţi să consideri că ai o problemă destul de mare. Poate e o obsesie…

4. Banii. Eu înţeleg că poate nu ai avut când erai mică, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci tot ce poţi sau ştii ca să-i câştigi. Te rog, nu sta cu un moş cu coaie stafidite doar pentru că are un ban în plus. Îţi pierzi tinereţea. În aceeaşi măsură, dacă ai deja bani, nu încerca să fii mai lacomă şi să ajungi să te comporţi ca o janghină de om, să fii crispată atunci când vine vorba să ieşi afară cu prietenele şi să le ceri câte 5 lei doar să nu consumi din preţioşii tăi bani. Te rog, nu fii miloagă. Nimeni nu suportă milogii. Eşti obsedată de bani!

5. Neîncrederea în partener.  Dacă masculul tău este la baie şi îi face nevoile, asta nu înseamnă că te înşeală doar pentru că nu stă lângă tine în secunda aceea. Dacă-şi ia tableta cu el nu înseamnă nici în acest caz că te înseală. Poate mai dă de mâncare găinilor de pe FarmVille şi nu vorbeşte cu alte fete. Te rog, lasă-l, nu-i controla ca o obsedată agresivă mailul, telefonul, mesajele etc.

6. Refuzate. Este clar! Dacă un băiat v-a refuzat, nu vă place sau pur şi simplu vă ignoră, din păcate a dat de dracu’. O să ajungeţi obsedate de el, o să-l visaţi seara, o să vă doriţi să fie al vostru cu orice preţ şi o să-i faceţi un templu secret în debara cu fotografii şi lumânări. Categoric o să-l ţineţi departe. Succes!

7. Machiajul. De foarte multe ori am văzut fete care aveau un ten foarte sănătos, luminos, dar obsesia lor pentru machiaje şi nesiguranţa cum că sunt urâte le-a adus în situaţia de a-şi turna literalmente tone de tencuială pe faţă în ideea că va arăta mai bine. Crede-mă, nu vei arăta mai bine şi din dorinţa de a nu atrage atenţia cu tenul tău imperfect o să obţii exact efectul invers. Exact, ştii ce amuzaţi sunt unii copii de clovni?

8. Celulita. Efectiv, mă doare când văd cum toate grasele şi şunculoasele îşi etalează burţile şi nu au nicio problemă. Ba dimpotrivă, lor chiar le place ceea ce fac şi nu se simt jenate sub nicio formă. Mai grav e când arăţi ca o scândură şi ai impreia că eşti grasă. Rişti să devii anorexică şi asta este, la rândul ei, o altă obsesie. Şi să presupunem că aveţi ceva celulită. Nu faceţi nimic să o daţi jos. Vă plângeţi de milă şi speraţi ca într-o bună zi să vă treziţi şi ea să fi dispărut de acolo. Ai de aşteptat, ce pot să zic.

9. Obsesia singurătăţii. Asta nu e frica aceea de a sta singură în casă pentru că ai impresia că ai fantome, ci cea de a rămâne singură în viaţă, îţi pui tot felul de probleme cum că dacă iubitul mă părăseşte, dacă nu mă mai mărit niciodată şi rămân o fată bătrână cu 10 pisici în casă. Inteligente, cum sunteţi de fel, ardeţi de nerăbdare să turnaţi un plod care oricum o să plece la casa lui. Dar na, egoismul este în floare.

10. Bârfitoare. Vă daţi sfinte când vine vorba de aşa ceva, dar când rămâneţi singură cu o prietene vă apucaţi şi judecaţi fiecare om care trece pe lângă voi. Vă distraţi de cele mai multe ori, chiar râdeţi cu poftă. În schimb, dacă auziţi că cineva a spus ceva despre voi, luaţi foc şi sunteţi în stare să alergaţi după el exact ca Xena cu acel sunet al ei din gură.

11. Imaginea. Nu contează cum arătaţi în realitate, mai important este cum sunteţi văzute. Obsesie pentru păr, glezne, genunchim mâini, gât şi, cel mai important, păr. Sunteţi în stare să întârziaţi oriunde, să nu mai mergeţi la muncă sau, pur şi simplu, să petreceţi ore întregi în faţa oglindei căutând coafura perfectă. Categoric este o obsesie şi crede-mă că nu ne place, nouă bărbaţilor, să aşteptăm zeci de minute după voi. A, apropo, dacă se întâmplă cumva să fiţi voi gata, din greşeală, înaintea noastră şi sunteţi obligate să aşteptaţi chiar şi un minut, apare faimoasa replică: Băi nene, ştii că nu îmi place să aştept după tine şi parcă o faci intenţionat. Hai mai repede, aştept de mai bine de cinci minute după tine.

12. Hainele. Absolut niciodată nu sunt de ajuns, iar în plus, ce să mai spun despre celebra replică: Băi să-mi bag picioarele dacă am cu ce să mă îmbrac şi asta în timp ce te uiţi la şifonierul plin cu haine care stau să cadă buluc peste tine.

Cam atât că deja mă întind. Crede-mă, majoritatea vin de la cap şi asta pentru că ai prea mult timp liber şi mintea este odihnită. Rezolvă-le şi nu mai stresa şi pe alţii cu ele.

11 Comments

 1. mikyangel007 mikyangel007 02.06.2014

  Nu m-am regasit decat in aia cu celulita dar sincer nu-mi pasa pentru ca am alte treburi mai importante de facut, copii de crescut 🙂 Felicitari pentru articol, bine punctat!

  • Egocentric Egocentric 02.06.2014

   Mulţumesc! Sănătatea fizică este extrem de importantă, chiar la fel de mult ca cea psihică. Fără ele nu ai mai putea să-ţi creşti copiii, corect? Ei bine, atunci este bine să te gândeşti şi la tine şi să nu spui că ai alte treburi mai importante de făcut. Celulita nu este o problemă gravă, dar poate să devină în timp.

 2. Ursu Dumitru Ursu Dumitru 02.06.2014

  Fiecare din obsesiile de mai jos alcatuiesc femeia , corecteaza-le si o sa te pomenesti ca traiesti alaturi de un Conchit Wurst.

  • Egocentric Egocentric 02.06.2014

   Hahaha, ai dreptate. Mai bine le lăsăm cu obsesiile lor decât să ne trezim cu femei cu barbă. Bă, esti un mic geniu, ştiai?

 3. Ursu Dumitru Ursu Dumitru 02.06.2014

  Nu geniu , dar jeniu , si doar in prezenta jinului.

 4. illusion illusion 03.06.2014

  Voi fi sinceră şi voi recunoaşte obsesiile mele din cele menţionate de tine aici… Deci, să le iau pe rând: 1 – în nici un caz; 2 – un mare DA; 3 – deloc; 4 – aşa şi aşa, 5 – nu, nici gând; 6 – hmmmm cred că depinde şi ce băiat; 7 – nici chiar aşa, mă machiez destul de natural, folosesc maxim 3 produse, dar cel mai des doar 2 – rimel+ruj; 8 – nu, nu am decât celulită imaginară şi vorbesc serios; 9 – nu mi-e frică să stau singură în casă, să dorm singură, dar uneori când nu sunt într-o relaţie simt lipsa cuiva care să mă înţeleagă (şi să nu fie mama); 10 – da şi nu… depinde de subiect; 11 – evident; 12 – tot timpul!

   • illusion illusion 04.06.2014

    Măcar am fost sinceră :p ce, bărbaţii nu au obsesii?

    • Egocentric Egocentric 04.06.2014

     Ba da, avem, pe cele mai importante cred că le-am menţionat printre primele rânduri.

     • illusion illusion 05.06.2014

      Eh… şi cred că mai am şi o serie de obsesii personale, dar pe alea nu le spun că poate mă compromit 😀

Leave a Reply

%d bloggers like this: