Press "Enter" to skip to content

De unde atâta ură pe ţigani?

Exact! De unde frate atâta ură pe ţigani? Vă comportaţi cu toţii ca nişte imaturi care au uitat că şi ei sunt de-ai noştri. Acum pe bune, ce vă tot legaţi de ei? Mi se pare că, săracii oameni, chiar sunt discriminaţi, aici, la noi în ţară, chiar de către cei cărora bunul simţ le impunea să-şi deschidă braţele larg şi să-i primească în cel mai prietenos mod (riscând ca atunci când îi luau în braţe să rămână fără lucruri în buzunare, dar este mai puţin important acest aspect)… Mi se pare de-a dreptul inacceptabil ceea ce se întâmplă în această ţară!!! Să nu mai spun că se transformă într-un adevărat curent ca orice delicvent, împuţit sau cerşetor să se numească ţigan.

Fratele tău, țiganul. Îmbrățișază-l cu dragoste.

Ce dacă unii dintre ei iubesc mai mult odihna? Sunt oameni care se respectă şi ştiu când să ia o pauză de la muncă. Ce dacă adoră să locuiască şi să se plimbe cu căruţa? În acelaşi fel, altora le place să călătorească într-o rulotă. Singura diferenţă e că ţiganul iubeşte aerul să-l simtă în faţă şi noaptea să vadă stelele. Ce dacă petreci în fiecare zi cu muzica dată la maxim într-o boxă de calculator şi îţi place să faci grătarul doar ca să scoată fum, pentru că nu ai ce să pui pe el. Nu asta era ideea, ci să moară dujmanii? Ce dacă printre animalele de companie se numără puricii şi păduchii? Ce dacă preferi să arunci unul dintre copii în loc să-l speli de căcat? Ce dacă au pielea închisă la culoare, pentru ei este chiar un avantaj, îi ajută să nu fie detectați noaptea atunci când sunt la furat. Contează atât de mult faptul ca sunt iresponsabili si toarna puradei pe bandă rulantă? O fac cu scopul protejării și continuării speciei. Ce, acum o să judecăm si animalele pentru că gândesc la fel? De asemenea, de ce să-i jignim atunci când trec pe lângă noi și put ca ultimul stârv? Sunt genul de oameni care știu foarte bine că nu mirosul este important, ci motivul pentru care îl ai. Printre acestea se numără munca, lucrul împreună cu baieții, scormonirea prin gunoi după fel și el de lucruri importante pe care oamenii proști le-au aruncat și faptul că degeaba se spală astăzi, mâine o să fie la loc, deci sărim peste spălat. Se gândesc, probabil, că mai bine fac ceva util, pentru familie, decât să piardă timpul cu un spălat inutic, care oricum nu o să țină prea mult.

În același timp, vă rog să nu vă mai fie teamă de ei atunci când îi vedeți în grupuri mari strânși. Sunt inofensivi. Nu vă mai uitați după ei prin autobuze sau pe străzi cu speranța că nu or să vă mai fure din buzunare. Voi i-ați înrăutățit pentru că ați crezut că dacă stați cu ochii pe ei acești nu vor mai reuși. Greșit! Au făcut tot posibilul să vă arate contrariul. Tot din vina voastră, i-ați provocat.

Tocmai de aceea, vă rog să-i lăsați în pace. Sunt și ei oameni, ca și voi, sunt frații noștri și nu merită un astfel de tratament inuman.

2 Comments

 1. dumi dumi 13.10.2014

  Ei sunt singurii responsabili pentru faptul ca tigan = infractor.
  Nu sunt rasist, doar ca nu imi plac oamenii care arata si se comporta ca ei.

  • Egocentric Egocentric 13.10.2014

   Întâmplător, acum două sau trei zile, am văzut un tigan care a crescut într-o familie normală, de români. În aceeaşi zi, în gară, am văzut un alt ţigan, destul de agresiv, care cerşea. Crede-mă că diferenţa este ca de la cer la pământ.
   Nici mie nu-mi plac, dar educaţia contează maxim şi are un aport, aş putea spune, esenţial în dezvoltarea lui, ca om. Cred că aş putea să-i suport pe cei ca primul despre care ţi-am vorbit, dar pe cel de-al doilea l-aş expulza fără niciun regret.

Leave a Reply

%d bloggers like this: