Press "Enter" to skip to content

BOR şi Halloween, Bălăceanca reloaded

Faptul că un grup de, eu ştiu, n oameni au decis să sărbătorească Halloween, despre care cred că este doar o sărbătoare la fel de tâmpită precum cei care au inventat-o, este decizia lor. Putea să se numească Sărbătoarea Căcatului şi să se costumez în diferite forme diareice, puţin mi-ar fi păsat şi şi mai puţin îmi pasă de ce fac ei acolo. Este dreptul fiecăruia de a se costuma cum vrea, iar dacă x vrea să se costumeze într-un penis, sau z să îşi deseneze nişte coaie pe frunte, care este problema mea? Să sărbătorească ce vor ei, cât vor ei şi cum vor ei. Mă doare-n cur.

Acum, faptul că Biserica Ortodoxă Română (BOR) a ieşit să interzică asemenea activităţi mi se pare de un cretinism monumental. Insuficienţa intelectuală cu care se confruntă popii zilelor noastre este undeva egală cu cea cu care ne-au obişnuit şi ceilalţi, înaintea lor, de-a lungul timpului.

Cine pula mea se cred ei să vină cu astfel de interdicţii? Şi chiar şi aşa, ce drept au ei să apeleze la cuvântul INTERZIS? Ştiu că nu sunt de acord cu astfel de practici sataniste şi că le consideră o păgânie. Corect, dar de la a-ţi da cu părerea despre ce este bine şi ce este rău, din punctul tău de vedere, şi până la a spune că interzici ceva, e cale lungă.

Reprezentanții bisericii și-au manifestat public poziția față de Halloween, o altă importată sărbătoare americană, și interzic credincioșilor manifestări de acest gen, pe care le consideră păgâne.

Au mai spus că există pericolul ca sufletele copiiilor să fie mutilate. O aberaţie mai mare ca asta nu cred că am auzit în ultima perioada. Şansele ca sufletul unui copil să fie mutilat de un costum sunt aceleași ca al lui să fie mai curat fără sutană. Tocmai ei vorbesc despre mutilări sufleteşti? Ei care nu plătesc taxe, care se folosesc de tot felul de tertipuri ca să mai ţină populaţia sub control şi care obligă celelalte biserici să cumpere vinul lor şi lumânările inscripţionate cu BOR, pentru că altfel înseamnă că nu sunt sfinţite. Cea mai mare prostie şi sunt mult cretini care încă le pupă şi picioarele.

Din punctul lor de vedere ar trebui să fim doar nişte roboţi, gata să ne supunem necondiţionat lor, să trăim cu frică prmanentă, să le pupăm mâinile şi să le dăm bani. Ei bine, în acest caz, muie!

4 Comments

 1. Traian Traian 31.10.2014

  Ai fost cam dur in exprimare dar oarecum ai dreptate. Biserica are putere din cauza celor care aleg orbeste sa creada in ceea ce preotii spun si fac. Si uite cati dintre ei sunt prinsi in pat cu alti baieti.

  • Exces de ego Exces de ego 31.10.2014

   Prietene, ăsta e adevărul. Ăştia prinşi sunt ăia de care ştim, dar oare câţi mai sunt cei despre care nu s-a aflat nimic?

 2. cartonic cartonic 04.11.2014

  Credinta ar trebui in primul rand sa fie o chestie intima dar ma rog, are si BOR-ul partea lui de dreptate. Asa isi promoveaza businessul.

  Apropo, am dat de unu’ pe Facebooki acum cateva zile care spunea ca el nu vrea card de sanatate ca inseamna 666 intors nustiu cum, ca daca il ia si da coltu’ umbla astia in el sa-i ia organele, sa-i dea rinichii lui Arsinel …etc :)) Aici s-a ajuns cu indobitocirea religioasa.

  • Exces de ego Exces de ego 04.11.2014

   BOR a făcut, totuşi, un lucru bun. A scăzut nivelul de corupţie al popilor din ţară şi l-au concentrat în Bucureşti, la Patriarhie. Legat de intimitate, da, credinţa ar trebui să fie ceva intim. Exact ca sexul. Aşa cum nu ies în public să se laude cu cât de bine i-au tras-o prietenei, nevestei, amantei, la fel ar trebui să fie şi cu credinţa. Să ţină doar pentru ei. Aşa cum fac şi eu, probabil, tu, sau mulţi alţi indivizi care se respectă.

Leave a Reply

%d bloggers like this: