Press "Enter" to skip to content

Black Friday – Vinerea Neagră

Până acum câteva zile habar nu aveam ce înseamnă Black Friday (adică știam dar doar tradus, Vinerea Neagra). Îmi puteam da cu părerea că ar putea fi un fel de zi în care sunt vizualizate, gratis sau măcar la preț redus, filme horror la cinema. Da știu, e o imbecilitate ce credeam eu, dar na.

M-am interesat și eu ca să nu rămân tâmpit, logic. Dezamăgire. E o sărbătoare americană (logic doar nu era de la noi) ce vine după Ziua Recunoștinței (e o zi in care esti mulțumit, dar doar în ziua aia, după îți trece), în fine o abureală pe la noi. Auzi prietene, sunt reduceri de 50% sau chiar mai mari. Imposibil în România (poate doar cu miiiiici excepții). Al nostru concetățean nu înțelege ideea de reducere oricum. O să încerce să păcălească. La noi reducerile sunt probabil prețurile pe care ar trebui să le pună normal, fără a le mai umfla. Și hop, apare reducerea în felul asta. În felul nostru, specific românesc.

Totul pare roz, în reclame și în promisiuni, dar sunt ferm convins că nu o să fie decât un maxim de maro cu picățele (roz). Reduceri artificiale. Crește prețul cu o zi, iar de Black Friday îl scade la cât era inițial. Superb.

Poate, cu puține șanse, să te documentezi foaaarte mult și chiar să găsești produsul respectiv cu reducere însă probabil să ajungi primul la ușa magazinului, să dormi noaptea eventual, să te bați cu ceilalți care automat îți devin dușmani de front. Pe scurt, să fii penibil.

Asta este ziua în care nevasta (prietena) merge la cumpărături, achiziționează tot felul de tâmpenii  pe care le aduce acasă și de care oricum nu are nimeni nevoie, dar cumpără cu plăcere pentru ca sunt băgate la reducere. Bine i-au spus ăștia vinerea neagră.

Mă, dacă tot copiem totul de la americani și îi pupăm atât în prea nerasul fund, știți, ei au avut un președinte, Kennedy, poate vă vin idei, cine știe?

2 Comments

  1. Toby Toby 23.11.2012

    Mda, doar americanii erau capabili sa faca o sarbatoare a lacomiei in care sa se calce in picioare pentru nimicuri a doua zi dupa ce sarbatoresc ziua in care declara cu mana pe pula si pe steag ca sunt multumiti cu putinul dat de doamne-doamnele lor.Dar la ei inteleg.Intotdeauna i-am considerat o subspecie formata in 1700 din scursurile europei.Sunt insa inmarmurit la cantitatea de idioti din toata lumea care au adoptat rahatul asta.

    • Egocentric Egocentric 23.11.2012

      Eheeeee Toby, și încă nu ai văzut nimic…

Leave a Reply

%d bloggers like this: